Ben jij trouw aan jezelf?

Trouw zijn aan jezelf lijkt en klinkt eenvoudig maar is dat ook zo? Hoe kan je trouw blijven aan jezelf?

Hoe vaak gebeurt het niet dat je iets doet om een ander een plezier te doen?

Laat jij je overhalen tot het doen van dingen waar je geen zin in hebt? Probeer eens te doen wat jij daadwerkelijk wil en merk hoe verfrissend dat kan zijn. Ben je bijvoorbeeld uitgenodigd om samen met vrienden in de kroeg voetbal te kijken (en jij wil dit graag) maar wil je partner dat je thuis blijft, zeg dan dat je in de kroeg gaat kijken en nodig hem/haar uit om mee te gaan, in plaats van er omheen te draaien en/of met allerlei smoezen te komen. Zo zijn er natuurlijk legio voorbeelden.

De laatste maanden hou ik mij intensief bezig met mentaal aikido en mindfulness based cognitieve therapie. Allebei zeer interessant en het geeft te denken. Beiden kunnen je helpen om trouw te zijn en blijven aan jezelf.

In mijn volgende blog zal ik een korte uitleg geven over mentaal aikido en mindfulness.

In dit blog beperk ik mij tot het beschrijven van een oefening die je kan doen om je te helpen trouw te blijven aan jezelf. Deze oefening is gebaseerd op een oefening uit het boek Buigen uit vrije wil, conflicthantering met mentale aikido van Ed Nissink. Deze oefening is tevens mindfulness

Oefening: centreren

  1. Ga rechtop zitten of staan.
  2. Sluit je ogen en stel je voor dat al je energie zich in de bovenkant van je lichaam en in je hoofd bevindt.
  3. Stel je dan voor dat je een soort klep openzet, ter hoogte van je borstkas, waardoor de energie naar beneden kan stromen en zich in je onderbuik kan verzamelen.
  4. Gebruik eventueel beelden van een waterval die via je hoofd langs je keel en borst naar beneden stroomt en zich in je bekken verzamelt.

In evenwicht

Doe deze oefening een paar keer per dag. Na een paar keer kan je de oefening binnen een minuut uitvoeren. Probeer dan zoveel mogelijk met je aandacht in je bekkengebied te zijn, ook wanneer je met anderen in gesprek bent. Na een paar dagen/week zul je merken dat het makkelijker is om bij jezelf te blijven en te weten wat je wil.

 

Meer weten, neem dan vrijblijvend contact op.

 

Durf jij een voorbeeld te delen waarin jij trouw bleef aan jezelf, hoe voelde dat?

Plaats deze dan onderaan deze tekst in het veld “Vul hier een reactie in”.

 

 

Datum: 13 juni 2014

Geef een reactie of deel via social media

Share Button

Alle velden zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *