Gezond met overgewicht, kan dat?

He, he, eindelijk een keer een blog wat gaat over hoe je zo gezond mogelijk kan zijn met overgewicht zonder af te moeten vallen.

In overvloed staat er op internet hoe je kan afvallen. Maar er is weinig tot niets te vinden wat gaat over als je niet kan of wil afvallen maar toch gezonder wil leven, ondanks je overgewicht.

Natuurlijk is het beter om een gezond gewicht te hebben maar als dat maar niet lukt en dat zoveel stres oplevert is hier een blog over hoe je zo gezond mogelijk kan zijn met overgewicht.

Er zijn veel mensen die het verschrikkelijk vinden dat ze overgewicht hebben maar er is ook een groep mensen die er wel oké mee is. Of dit echt zo is, is niet helemaal duidelijk maar zij zeggen dat ze het niet erg vinden, hebben zich er min of meer bij neergelegd.

Dus wat kan je doen bij overgewicht om toch zo gezond mogelijk te zijn als je niet kan of wil afvallen.

Het vervelende bij overgewicht is, is dat je lichaam in een chronische ontstekingsmodus staat wat slecht is voor allerlei processen in je lichaam. Je staat als het ware continu in een stresstand zonder dat je dat echt merkt. Wat kun je doen om die ontstekingsprocessen tegen te gaan? Eén van de dingen die van cruciaal belang is, is sport. Sport werkt namelijk flink ontstekingsremmend waardoor

bowler-boy-1395990-s

je lichaam dus niet meer in een continue ontstekings stand staat. 3 x per week flink sporten en dagelijks 30-45 flink wandelen kom je al een heel eind. Krachttraining is ook van groot belang omdat daardoor het aantal mitochondriën in je lichaam toeneemt waardoor je lichaam beter vet kan verbranden.

dumbbells-1356802-s

Hiernaast is het goed om 2-3 x per week vis te eten omdat daar omega 3 inzit wat ook weer ontstekingsremmend werkt.

Ook mediatie werkt stres verminderend. Met dagelijks 5 minuten je concentreren op je ademhaling kom je al een heel eind. Een goede site met eenvoudige en inspirerende meditaties is: http://www.claritasessentiae.nl/downloads.html

Kortom

Met 3 x per week duurtraining in combinatie met krachttraining, 2-3 x per week vette vis eten en 5 minuten per dag mediteren kom je al een heel eind.

Door bovenstaande voel je je vaak beter over jezelf waardoor je hoogstwaarschijnlijk toch automatisch gaat afvallen.

 

 

Datum: 20 mei 2014

Geef een reactie of deel via social media

Share Button

Alle velden zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *