Welk onderwerp over gezondheid?

spreekt jou aan?

Om te weten wat jij interessant vindt wil ik jou vragen om mij te helpen met de onderwerpen. Graag wil ik van jou weten over welk onderwerp jij meer zou willen lezen. Dat kan bijvoorbeeld over voeding of supplementen gaan of over iets heel anders, als het maar met gezondheid te maken heeft. Onderaan dit veld kan je een reactie geven. Alvast hartelijk dank voor jou bijdrage.

Mooi verhaal: een steen uit het hart

Elke woensdag ga ik trouw naar de hotyoga aan de Robijnstraat  bij de NuYOGA van Laura en Nelly. Altijd weer een heerlijk ontspannende avond en heerlijk “hot”. Even weer terug naar jezelf en zoals Laura altijd zegt: “een moment voor jezelf, niemand die je komt storen of je wat komt vragen…..” Kortom, heerlijk ontspannen.

Laura is nogal gek van de harthanger kettingen met een betekenis en kwam op het idee om ze aan een geweldige mooie tak te hangen in de yogaschool. Na de hotyoga waren we nog even bezig om alles mooi op te hangen. Wat een mooi gezicht al die kettingen bij elkaar.

Wat mij altijd raakt is dat mensen door naar de betekenis van de ketting te kijken zeggen: “he dat heb ik net nodig, ook toevallig dat ik net die ketting pak”. Nu geloof ik niet zo in toeval maar wel in dat iemand onbewust de ketting uitzoekt die bij haar past.

Laatst vertelde Laura mij een ontroerend verhaal over een vrouw die het geluk van de stenen erg goed kon gebruiken. Zij wilde zichzelf op haar 50e verjaardag een cadeau geven. Ze had een prachtige ketting voor zichzelf uitgezocht en was er heel erg blij mee. Tijdens de yogales had Laura bedacht om deze vrouw de ketting cadeau te geven omdat zij op deze speciale dag, haar 50e verjaardag, in de Hot Yoga les was. Tranen met tuiten en Laura ook….. en nu zit ik ook met een pak tissues van ontroering.

Laura, wat ben je toch een mooi mens.

Zo mooi om te horen dat iemand zo blij is met een prachtige ketting met een nog mooiere betekenis.

Om je een idee te geven om wat voor kettingen het gaat heb ik hieronder een foto van een aantal kettingen bijgevoegd met de verschillende betekenissen.

En mocht je de geweldige mooie tak bij de NuYOGA willen komen bewonderen en een proef(hot)yogales ervaren, neem dan contact op met Laura of Nelly.

Guitarrahangers, harthangers en donuthangers met een betekenis, leuke cadeautjes

 

Van links naar rechts:

Quitarrahanger Roze kwarts: de nadruk van deze steen ligt in de werking op het hart. Roze kwarts bevordert creativiteit, laat het de schoonheid van dingen inzien en staat voor liefde.

Quitarrahanger Agaat crazy lace: deze steen staat voor vlugheid, beweeglijkheid, dynamiek, levendigheid, afwisseling. Fexibiliteit in denken en doen. Stimuleert de weefselstofwisseling, zeer goed bij infecties.

Quitarrahanger Sodaliet:  helpt tegen hoge bloeddruk, tegen verstoppingen en werkt pijn verminderend. Verder heeft deze steen een kalmerende werking, stimuleert het zelfvertrouwen en brengt evenwicht in emoties.

Harthanger Carneool: heeft een positieve werking op de bloedsomloop en helpt tegen een hoge bloeddruk. Hiernaast helpt carneool kleine wondjes sneller genezen en infecties verminderen. Dit is een steen waar men blij van wordt.

Harthanger Amazoniet: vermindert hoofdpijnen en helpt bij het ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. Hiernaast bevordert de amazoniet de herstellende kracht van de huidlaag en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

Harthanger Jaspis rood: versterkt de bouwcellen en stimuleert celregeneratie. Het versterkt ons immuunsysteem en zorgt daardoor voor een betere afweer.

Harthanger Calciet geel: bevordert de wilskracht en geeft energie. Hiernaast laat calciet de mens open staan voor de mooie dingen in het leven. Het geeft een groter gevoel van vrijheid en blijheid.

Donuthanger Fluoriet: speelse vrijheid, intuïtie, vermindert extreme spanningen, aanwezig in het hier en nu, maakt vindingrijk, zwakt oordelen af. Helpt bij allergieën, klachten van de huid en ademhalingswegen, infectie en hoest.

Donuthanger Roze kwarts: de nadruk van deze steen ligt in de werking op het hart. Roze kwarts bevordert creativiteit, laat het de schoonheid van dingen inzien en staat voor liefde.

Donuthanger Amazoniet: vermindert hoofdpijnen en helpt bij het ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. Hiernaast bevordert de amazoniet de herstellende kracht van de huidlaag en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

Donuthanger Agaat rood: Agaten zijn aardende stenen die een emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht scheppen. Agaat heeft de kracht om yin en yang te harmoniseren. De steen, met zijn kalmerende werking, werkt langzaam maar geeft veel kracht af.

Wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact op

 

Datum: 22 april 2014

Geef een reactie of deel via social media

Share Button

Alle velden zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *